tirsdag den 22. januar 2013

Isskulpturer med lys - DIY

Min mors mand sendte for et par dage siden et billede af nogle flotte isskulpturer med lys i. Han forklarede mig fremgangsmåden og wupti, nu har jeg også to smukke isskulpturer med lys i udenfor. Idéen har han fra DMI's nyhedsbrev.

DIY:
Man fylder et par plastikbøtter med vand og sætter dem udenfor natten over. Når de ikke skal stå ret meget længere ude end en nat og en formiddag, skyldes det, at toppen af bøtten fryser først, og at bunden fryser til sidst. Derfor kommer bunden til at fungere som et hul til et lys, når det overskydende vand skylder ud i vasken.

Når bøtterne er delvist frosset til, henter man dem ind og vender dem ud i vasken. Man vender isklumpen om igen, og man kan nu se et fint hul, hvor der lige kan være et lys. Nu er de klar til at blive placeret udenfor inden de smelter inde i varmen.

God fornøjelse!

8 kommentarer:

 1. Ej hvor er de flotte.. jeg har godt læst ideen før men endnu ikke fået det udført måske jeg sku tage mig sammenn nu.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Det er i hvert fald sjovt :) Prøv det!

   Kh. Jenny

   Slet
 2. Hvor ser det bare godt ud(:

  www.dyreglad-pige.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Jeg har selv lavet nogle tilsvarende. Men forstår ikke helt din forklaring med det der hul der opstår. Når jeg laver dem, sætter jeg to bøtter indeni hinanden. Og i hulrummet kan lyset være.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henny. Det er jeg rigtig glad for, at du skriver. Jeg laver lidt om i indlægget, så det er lettere at forstå. Det er sådan at det øverste af bøtten fryser til is før bunden, så det handler om at tage bøtten ind og vende den i vasken inden der bliver gennemfrossen. På den måde er bunden endnu ikke frossen og kan fungere som hul til lys. Giver det mening? Ellers spørger du bare igen :)

   Kh. Jenny

   Slet
 4. Smukke. Virkelig smukke :-)
  Kate

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak - det er utrolig nemt!

   Kh. Jenny

   Slet

Skriv en kommentar, så bliver jeg glad :)