onsdag den 11. januar 2012

Mit bud på valg af kamera

Mit nye kamera kom med pakkepost i går aftes. Det er så lækkert med et nyt kamera!

Det jeg har i forvejen er for gammelt, og Johansens kamera kan ikke tage macrobilleder, og det er meget nødvendigt, at det kan det i forbindelse med min blog. Jeg er træt af at tage 20 billeder, før jeg får taget et, der er godt. Med det nye kamera kan jeg tage ét billede og bruge det.

Jeg skulle vælge mellem:

Spejlreflekskamera:
Jeg får aldrig et spejlreflekskamera med mig ud. Jeg har lånt min søsters over julen, men jeg bruger det kun herhjemme desværre. Det er det bedste kamera, man kan få især, hvis man gerne vil kunne zoome meget ind på noget, for eksempel en løveflok på savannen. Det vigtigste ved valg af kamera er, at man får det brugt, altså får det med sig.


                            Ultrakompakt digitalkamera:
Er et rigtig godt valg, hvis man vil have et spejlreflekskamera, men synes det er for stort. Men vil du have den samme virkning, som et spejlreflekskamera har, kræver det, at man køber en ny og bedre linse. Problemet er, at sådan en linse koster lige så meget som kameraet - omkring 5000 kr. Derudover er det for klodset. Det fylder godt nok mindre i højde og bredde, men hvad angår dybde er det på niveau med et spejlreflekskamera. Det minder mig om en meget lille mand med en overdimensioneret næse.


Kompak tkamera:
Man kan få dem i mange kvaliteter, men man får ikke det samme som i et spejlreflekskamera. Men man kan få kameraer, der kommer tæt på, og sådan et har jeg valgt. Det har cirka samme billedkvalitet som et spejlreflekskamera, men det kan ikke zoome lige så meget, som et spejlreflekskamera kan, så nej det er ikke valget, hvis man skal på safari. Men det er perfekt til mig, og det jeg har brug for.

                                 


Jeg glæder mig til at vise jer billeder fra mit nye kamera fremover 

5 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig til at se, hvordan dine billeder bliver! :)

  Hvis man har et spejlreflekskamera er det svært med det alene, for man kan ikke på samme måde bruge det til at tage med, som du også siger, men også til (lidt vilde) fester ville jeg i hvert fald ikke være tryg ved at have det med eller hvis vejret var lidt usikkert.

  Men nøj, hvor jeg dog ønsker mig et spejlreflekskamera en dag. Jeg lånte min kærestes, da jeg tog billeder af min Mumitrold. Jeg har savnet den kontrol man har over billedet lige siden. Jeg har desværre kun et lille kompakt et, hvor skærmen er gået lidt i stykker, men billderne bliver ok (især med lidt redigering).

  Held og lykke med det.

  Kh Christine

  SvarSlet
 2. Jeg er også på jagt efter et nyt kamera.
  Hvad kostede dit kamera og hvordan tager det billeder i det vejr vi har nu hvor belysningen er så dårlig?

  SvarSlet
 3. uuuh canon (øverste pic) kan kun anbefale det :p har det selv og jeg ELSKER DET!! - lidt stort er der vel nogle der tænker, men det er kun til det første billede er taget :p

  SvarSlet
 4. jeg kunne godt bruge et nyt - bum bum det er svært

  SvarSlet
 5. Mange tak for jeres kommentarer! Jeg elsker at høre andres meninger!

  kameraet har kostet 2800 kr på nettet, men kostede 3800 kr i butikken, så det kan betale sig at kigge godt efter inden man køber et kamera.
  Det tager supergode billeder i det grå og triste vejr. Hvis I ser indlæget: "Kajkage med udsigt" er det sidste billede taget i stort set mørke. Jeg er oven ud tilfreds med billedkvaliteten! Jeg fik at vide i butikken, at dette kamera er særligt god til at udnytte lyset, og det er jeg enig i!

  Knus fra Jenny

  SvarSlet

Skriv en kommentar, så bliver jeg glad :)