fredag den 4. januar 2013

Mit første syprojekt

Jeg fik gang i symaskinen! Det var en skøn følelse at finde ud af, at jeg sagtens selv kunne finde ud af det - med kun få opkald til min mor ;)

Det sværeste var langt fra symaskinen. Den er som skabt til mig! Det allersværeste var at få et skævt stykke stof gjort til nogle lige dækkeservietter. Det kan være, at nogle her i blogland kan gøre livet lidt lettere for mig på den front.

Hvis I kigger på figuren nedenfor, ser I cirka sådan et stykke stof, jeg fik med hjem fra Stof 2000. Som I kan se, er der ikke tale om en kvadratisk figur. Mit spørgsmål er: Hvis I forestiller jer, at figuren nedenfor er mit stykke stof på ca. 2 x 2 meter, hvordan får jeg så dette kvadratisk? (Jeg kunne godt finde ud af det, hvis stoffet var på størrelse med figuren neden for). 
Her kan I se, hvad der kom ud af stoffet. Jeg klarede opgaven fint, omend det tog vildt lang tid at måle stoffet op :)8 kommentarer:

 1. De er da superfine de dækkeservietter :o) Godt gået!

  SvarSlet
 2. De er da blevet super flotte dine første dækkeservietter :)
  Glæder mig til at se mere, du får syet :)
  Kh Sabrina

  SvarSlet
 3. Fint projekt og et godt resultat :-) I forhold til stoffet er det vigtigt at du tegner mønsteret af i forhold til trådretningen på stoffet (dvs. Vinkelret på de vandrette eller lodrette snore stoffet er vævet af). Hvis man ikke gør det, kan man risikere at det man syr sammen trækker skævt...håber det giver mening og du kan få det til at lykkedes :-)

  SvarSlet
 4. Zigzag først, vask, tør og følg trådretningen. Så er du på den sikre side. Stoffet er ofte revet og ikke klippet, dette skævvrider stoffet og en gang vask retter op på det. Et forsøg værd :-)

  SvarSlet
 5. Juhuuuu så kom du igang. De er da blevet rigtig flotte :o)

  SvarSlet
 6. Hvor er de blevet gode... og lige kanter er jo bare så svære, selv om man har syet i mange år... Noget som man ikke kan se om er lige er meget nemmere.... Held og lykke med syningen
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 7. Flot Jenny :) Jeg er stolt af dig! Hvor er du god :)

  SvarSlet
 8. Tak :) Det endte jo helt godt :)

  Det næste bliver at sy en refleksvest ind :D

  God dag til jer alle!

  Kh. Jenny

  SvarSlet

Skriv en kommentar, så bliver jeg glad :)